Totaal aantal pageviews

vrijdag 5 juni 2015

Zwitserse Abrikozenkoek




 Zwitserse Abrikozenkoek

Dit is een heerlijk recept om in de zomer te maken, lekker bij de koffie, en ook heel goed op te dienen als nagerecht. Het brengt me terug naar m'n jeugd, op vakantie in Zwitserland, en m'n tante die dan zo'n heerlijk stukje taart tevoorschijn toverde.

Eerst het deeg maken:
 Meng 200 gram meel, 1/2 theelepel zout, 100 gram roomboter en  tenslotte 1 ei, zo snel mogelijk door elkaar. Met koude handen of met de mixer met deeghaken. Als je een bal deeg hebt gevormd, deze verpakken in plastic folie, en plat slaan. Het deeg een half uurtje in de koelkast laten rusten.
 Dan het deeg uitrollen op een koud oppervlak, eerst wat meel strooien, en op de deegrol wrijven, en dan voorzichtig de plak uitrollen totdat het groot genoeg is om in de vorm te doen. Ik heb een guiche vorm gebruikt, van ongeveer 30 cm. Deze even invetten met boter.



 
 Heel voorzichtig het deeg in de vorm leggen.

    Het deeg goed aandrukken, en het deeg wat overhangt, wegsnijden. Dan met een vork gaatjes prikken in de bodem.

 Een pond abrikozen wassen, halveren, de pit verwijderen en in schijfjes snijden.



De partjes mooi verdelen en dan tenslotte 5 eetlepels suiker over de abrikozen strooien. De vorm in het midden van de voorverwarmde oven zetten, op een rooster. 220 graden C.
Na een half uurtje is de abrikozenkoek klaar. Nog warm, met een dot slagroom, die dan smelt................. Heerlijk!!!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen