Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 november 2016

Sinterklaas Cupcakes met Speculaascreme



Wat heb je nodig?



Voor de cupcakes:


12 cupcake vormpjes, een cupcake vorm,
Plaats de papieren vormpjes in de cupcake vorm.

Mix 125 gram roomboter zacht, doe daar 125 gram suiker door, en mix tot het een romig beslag is.
Voeg 2 eieren toe, en klop alles goed doorelkaar.
Dan 125 gram zelfrijzend bakmeel, en 2 eetlepels melk, en 2 theelepels speculaaskruiden. Alles glad mixen.


Tenslotte,  en 2 eetlepels schuddebuikjes (of kruidnoten) erdoor spatelen.


Met een ijsschep, of 2 lepels,  het beslag verdelen over de vormpjes, en in het midden van een voorverwarmde oven, op 180 graden C. 20 minuten bakken.



Op een taartrooster af laten koelen.


Dan voor de speculaascreme:


120 ml melk met 25 gram bloem aan de kook brengen, al roerend, heel even laten doorkoken, zachtjes, tot de bloem gaar is. Dan het mengsel af laten koelen.



100 gram roomboter, met 100 gram poedersuiker, en een theelepel vanille extract, en 2 theelepels speculaaskruiden zacht roeren.

Het afgekoelde mengsel van boter en bloem, door een zeef duwen, met een lepel, en alles goed door elkaar mengen, totdat het een zachte, gladde crème is.



In een spuitzak doen, en op iedere cupcake een mooie rozet spuiten,

tenslotte de cupcakes garneren met schuddebuikjes, of verkruimelde kruidnoten of speculaasjes.



Eet Smakelijk!






2 opmerkingen:

  1. je cupcakes zien er heel lekker uit! zal ik zeker ook eens proberen, dank je voor het recept te delen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Altijd lekker, ook als Sinterklaas niet in het land is ;)

      Verwijderen